Köp dig en EU-politiker

EU-SVT-svar-webbad

– ”Parliament Magazine ser jag nog på skrivbordet, men vete fan om jag har läst den”. Men publicerat artiklar i Parliament Magazine, som hon har blivit ombedd att skriva. Det har den folkpartistiska EU-politikern Marit Paulsen gjort utan att varken veta eller ta reda på vem det är som står bakom Parliament Magazine och som ger ut tidningen.

Hon är i gott sällskap. Mikael Gustavsson Vänsterpartiets EU-politiker har gjort detsamma. Men som kollegan Marit Paulsen, inte känt till vem som står bakom tidningen. Får ju så många tidningar till kontoret.

Men en tidning som du Mikael Gustavsson skriver i. Du som är vald EU parlamentariker från Sverige. Bryr du dig inte om för vem det är du skriver för? Vad eller vilka som står bakom? Han svarar riktigt naivt på den frågan. – ”Ja, men om media hör av sig till mig så utgår jag från att de inte är styrda”.

Var ligger felet? Naiva godtrogna politiker som lätt som en plätt kan styras av lobbyister och kapital. Eller dålig grundutbildning från moderpartierna i Sverige, Som ju faktiskt skickat ner dom till EU-parlamentet för att representera både sitt parti och Sverige.

Eller är det kanske så att EU-parlamentariker är bara sig själv nock…. Lämnas åt sitt eget öde i Bryssel av partiet i Sverige.  Kusligt i så fall..

Parliament Magazine är tidskriften vi talar om. Från den stora PR-byrån DODS. Erbjuder företag, myndigheter och organisationer att köpa utspel av utvalda EU-parlamentariker.

SVT får erbjudandet att köpa en EU-Parlamentariker för introduktionspriset som är ca 58.000 kronor. PR byrån kontaktar då utvalda politiker och artikeln publiceras inte fören Du är helt nöjd med dess innehåll.

Marit Paulsen garanterar SVT:s reporter att hon inte har fått betalt och PR-Byrån DODS säger att man inte betalar artikelförfattarna. Det hela var ett eget påhitt från försäljnings- avdelningen. Jaha.. säger jag och funderar på hur det ligger till med det…

Detta hände sig samma dag som SVT morgonprogram skulle ha den första och enda EU debatten mellan Reinfeldt och Löfven. Nyheterna både före och efter hade som huvudämne det här om att köpa en EU-Parlamentariker.

Jag tänkte att jösses vad intressant att få höra deras kommentarer. Men nej. EU debatten blev bara urvattnad med givna frågor som besvarades med samstämmiga svar från båda håll.

Tanken slår i alla fall mig. Ville dom kanske inte kommentera nyheten om köpta EU-Parlamentariker. Eller som SVT Twittersvarade mig. …”Denna gång prioriterades annat”…

Det man kan lyfta och le lite åt. Var väl att båda som är för frihandel och emot Protektionism köper svenskt griskött. Inte kött från den gemensamma marknaden som EU visst ska vara..?!

Tidigare bloggflöde om EU och Lobby är: Jag, Vi, Sverige och EU

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: