Cirkus Northug är tillbaka!

petter-siluett-1

– ”Det jeg ønsker er å styre hverdagen min selv, sier Petter Northug”. Så uttrycker Petter Northug sig på sin egen hemsida på nätet. Samtidigt som vi läser att hans stora sponsor COOP kräver att han gör sig av med hela stödapparaten runt honom.

Ett klart beslut från miljon sponsorn COOP. Som inte på något sätt var förhandlingsbart. Beslutet från COOP kom efter en ren fiasko säsong, med Petter Nordhugs mått mätt. Som sen kom att toppas nu i maj månad med fyllekörning och smitning från olycksplatsen.

«Jeg stiller meg fullt og helt bak Coops krav om at min avtale med Nye Høyder må avsluttes. Jeg mener at et skifte av management nå er svært viktig for at jeg skal kunne prestere optimalt og oppnå best mulig resultater til vinteren,»

Därmed dumpar Petter sin tränare Eirik Myhr Nossum. Som har följt honom genom hela hans karriär. Northugs manager och pressansvarige Are Sørum Langås får också ta bakdörren ut och bort. Likaså hans egen pappa John Northug, som är anställd av bolaget ”Nye Høyder”.

Hur är det Petter? Tycker du det går bra att styra din egen vardag? …

Jag läser sedan ett blogginlägg skrivet av Jonas Colting.  Att vara en stor människa.

Här skriver Jonas Colting apropå fyllekörningen bland annat. ”Han står för det han gjort och han har tagit på sig hela skulden för det inträffade”. Slutklämmen blir enligt Colting följande. ”Man kan vara en stor människa även om man agerat som en liten skitstövel”.

Du har så fel Jonas Colting. Det visar tvärtom att den stora skidåkaren är en liten människa… En liten feg människa. Som även du och jag kan vara ibland. ”Han står för vad han gjort”. Skriver du.. Låt oss då titta närmre på det.

Northug kör grovt rattfull bilen med passagerare!! Henrik Nesmark på Recon, en av Norges främsta experter på analyser av trafikolyckor konstaterar att hastigheten troligen var minst 80 km/tim när han kör över rondellen och därmed minst 65 när han kör in i vägräcket.

Han smiter från olycksplatsen!! Trots en skadad medpassagerare. Polisen hittar Nothug i sitt hem blödande från huvudet efter olyckan. När han sedan vaknar upp i fyllecellen framåt förmiddagen. Undanhåller han information för polisen och medgav bara att han varit med i bilen och inte var i stånd att komma ihåg vad som hade hänt.

Först efter kontakt med juridiskt ombud tillstår han det faktiska händelseförloppet.

Nej det är ingen stor människa vi talar om. Utan en liten feg, trasig, trasslig människa. Som vi alla kan vara. Men vi kan önska honom kämpaglöd på vägen tillbaka som skidåkare..

Här får Petter några ord att leva upp till…  – ”Det jeg ønsker er å styre hverdagen min selv”.

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: