Uppdaterad Ukraina karta

Karta-Ukraine-Krim-400px-17

Uppdaterad Ukraina karta. 17.4 -2014

Du hittar den Interaktiva kartan här
Vanligt & Vänligt
Kartan är då ”Klickbar” över städer och platser, för att finna mer information om landet.

I och med de senaste dagarnas oroligheter i östra Ukraina och inför överläggningarna i Genève (17.4 -2014). Mellan Ukraina, EU, USA och Rysslands utrikesministrar. Har jag passat på att uppdatera Ukraina kartan här på Vanligt & Vänligt.

Har lagt nya färger över de två Oblast (administrativa län) som det speciellt handlar om. I östra Ukraina på gränsen mot Ryssland. Luhansk Oblast med ca 2,3 miljoner invånare. Donetsk Oblast med ca 4,5 miljoner invånare. Det rör sig alltså om de två östliga Oblast i Ukraina med ca 6, 8 miljoner invånare…, 

Det är de två Oblast där det finns separatister som inte alls litar på interimsregeringen i Kiev. Utan vill ha en folkomröstning innan det planerade presidentvalet den 25 maj. Färgläggningen av de två Oblast är för att man lättare ska kunna se och förstå vilka delar det handlar om. Som det talas om i nyhetsrapporteringarna från Ukraina. Har även uppdaterat med städerna Mariupol, Horlivka, Kramatorsk och Slovjansk.

På kartan är även Transnistrien med. Transnistrien är landet som inte finns men ligger i Moldavien, på gränsen till Ukraina. Med säkerhet nästa oroliga hörn. Om den autonoma republiken inte tas på allvar..

Luhansk Oblast är färgmarkerad luhansk-oblast och Donetsk Oblast är färgmarkerad donesk-oblast

Du hittar den Interaktiva kartan här

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: