CIA-chefen Brennan var i Kiev

john-brennan-CIA-webb

Jag tycker det är viktigt att omvärldens fördömande av ryskt agerande fortsätter”. Säger statsminister Fredrik Reinfeldt. Måndag 14.04 -2014 och fortsätter. -”Det Putin gör är att han långsiktigt skadar både den ryska ekonomin och det politiska inflytandet på sikt”. Säger alltså vår Statsminister när han får frågan under ett företagsbesök i småländska Vimmerby.

Konflikten i Ukrainas östra landsändar trampas upp, av vad som kallas proryska grupper. Att man ockuperar samhällsbyggnader och bygger barrikader ser vi nu dagligen i TV. Klädseln bland ockupanter är ofta ”militärisk” i och med att många män bär olika typer av camouflage kläder.

Förståndiga Ryssland kännare, eller är det kanske Ryssland hatare, vem vet. I alla fall experter som SVT talar med. Säger ofta att dessa grupper måste vara understödda av Ryssland och hänvisar bland annat till att dessa människors bär militärliknande klädsel.

Att sådan klädsel är vanlig i både Rysk och Ukrainsk vildmarksliv tänker ingen på. Även här hemma i lugna trygga Sverige, kan du gå in på närmaste Vildsvinsäventyrs affär och dressa upp dig a la camouflage.

Vår kära Carl Bildt som tycker att Ryssland lägger sig i allt och att allt är Rysslands fel. Har åter varit i Ukraina som Utrikesminister och representerat Sverige och EU. Vilken gång i ordningen vet han troligen inte själv så där på rak arm.

Vad säger Carl Bildt nu då? -”Att detta inte kunde ske utan Rysslands direkta eller indirekta medverkan och eller stöd är uppenbart och tydligt. Utan Ryssland hade detta inte skett”…. Allt är alltså som vanligt, Rysslands fel.

Den 11 april rapporterar han själv om sig själv… – ”Tidigare i kväll medverkade jag i direktsändning i det utomordentligt populära TV-programmet Shuster Live – en kombination på bästa sändningstid fredag kväll av Skavlan och Agenda – och kunde också där notera det stora intresset. 

Och de mätningar man gjorde löpande under sändningen där registrerade ett påtagligt starkt stöd för de europeisk budskap jag hade, medan det gick mindre väl för de ryska budskap som framfördes i filmade inslag från Moskva”. Men vad han framförde. Tja det får vi inte veta.. Är tydligen inte lika viktigt som hans medverkan var populär. Förresten .. fråga.. Gjorde man mätningarna i östra Ukraina?

Ukrainska federationen… Något jag funderar över. Varför sätter man sig inte ner och lyssnar, funderar tillsammans. Alla de där som vill Ukrainas väl. Ukraina själv så klart, Ryssland, EU  och USA. Så ingen blir utanför. Ryssland säger ju hela tiden, federation! Ingen tycks bry sig. Varför är det så viktigt att slå fast vid nationalstaten Ukraina? När motsättningar är så stora.

Går ju inte att komma ifrån att Ukraina i dag är en splittrad nation där väldigt många, eller bara en minoritet, beroende på vem man nu lyssnar till. Inte kommer överens. Efter den statskupp som har skett efter Majdan och bildandet av interimsregeringen i Kiev. Vad är det för fel på en federation eller förbundsstat? En sammanslutning av flera självständiga enheter. Än är det inte försent.

Jag tycker inte det är något fel på Kanada, Indien, Brasilien, Schweiz, Tyskland, Österrike eller för den delen USA. Alla är olika typer av federation eller förbundsstater. Tänker Du på att Tyskland är en Förbundsstat när du kör motorvägen söderut?. Så varför inte ett Ukraina enat som en federation av Ukrainas 24 Oblast. Är det fel till antal? Samtala om det tillsammans vet ja…

Mannen på bilden? Någon frågar sig kanske, vem är det?.. Låt mig presentera John Brennan. Högsta chefen för Amerikanska Central Intelligence Agency. CIA. (experter på att starta krig). Efter mycket förnekande och hysch hysch så bekräftar nu (15.4 -2014) Vita husets pressekreterare Jay Carney att Brennan var i Ukrainas huvudstad Kiev under helgen. Men förnekar att han var där för att uppmuntra myndigheterna till några som helst taktiska manövrar……..

Tro det den som vill.. Han var säkert där som turist. Våren är ju där som här…

Karta över Ukraina och Krim

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: