Skyddsvallar var ordet

jag-du-du-stor-farg
— ”Våra motståndare Socialdemokraterna har ett hål på 11 miljarder så vi har nu 20 miljarder mer än vad dom har inför årets valrörelse.” Fredrik Reinfeldt i SVT Agenda 23.2-14

Reinfeldt kunde på så sätt få in en tryckare på Löfven.. som i ett tidigare Agenda sagt så här om regeringens miljarder.

— ”Det vi har som regeringen inte har är 20 miljarder, därför att vi vill ta bort en mycket ineffektiv ungdomsavgift och ta bort den halverade restaurangmomsen. Där har vi 20 miljarder.” Stefan Löfven i SVT Agenda den 16.2-14.

Hängde ni med? Det gjorde i alla fall inte jag. Jag vill förstå men misslyckas totalt. Även när jag ser reprisen på SVT Play. Vilket jag väl borde bli, klokare alltså, när politiker tala om för mig hur det ÄR.

Gamla tider för nya Moderaterna
Så här lätt det från Fredrik Reinfeldt då. ”Mer kvar i lönen när man jobbar ger fler jobb.” Anders Borg fortsatte och förtydligade jobbskatteavdragen: ”Effekten av jobbskatteavdraget är väldigt starka också om man fortsätter med dom.”

Det var ett mantra som hela tiden upprepades Trots att arbetslösheten bet sig fast vid 8 %.

Sen fick man låna pengar till det femte jobbskatteavdraget och riktigt känna på motstånd i riksdagen innan man fick igenom det femte avdraget nu vid årsskiftet. Det visade sig också att det fanns ett klart motstånd enligt SIFO:s opinionsundersökning. Som kom fram till att sex av tio var emot det femte jobbskatteavdraget.

Nya tider som gäller för nya Moderaterna
Nu höjer vi skatterna. Inga fler skattesänkningar. Inte under nästa mandatperiod. Nu vänder vi bort från jobbskatteavdrag Trots att det var vassaste verktyget i lådan.

Nu gäller ett nytt ord. Nu byter vi från Jobbskatteavdrag till Skyddsvallar.

”Den skyddsvall som vi kan bygga runt Sverige är offentliga finanser i gott skick.” Säger finansminister Borg. ”Ekonomin tar bättre fart av sig själv.” Låter det numera från statsminister Reinfeldt. Reinfeldt har flera förslag som ”Ta bort handelshinder också i vårt närområde.”

Aha tänker jag. Det är handelshinder i närområdet. Men vänta lite… Närområdet? Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Danmark. Alla är ju med i EU där varor och kapital ska flyta fritt över gränserna. Det är alltså med Norge som inte är EU-land som det finns handelshinder med… Näää.. Sorry Reinfeldt, jag fattar inte. Tror bara du vänder den nya moderatkappan som en vindflöjel efter opinionsvindar som är gynnsamma..

Så nu ska det byggas skyddsvallar. ”Att bli ansvarslös med ekonomisk politik är inte grund för att få fram fler jobb.” Säger han Reinfeldt och ser klokt på oss i TV rutan. För han har lärt oss ett nytt ord. Skyddsvallar och fem gånger fick han med det i intervjun på 14 minuter i SVT:s Agenda. Om någon undrar så kommer jag få med ordet sex gånger i det här bloggflödet.

V-vanligt-vit

Jag har lärt mig ett nytt ord sa Bill till Bull. Skyddsvallar. Skyddsvallar sa Bull till Bill och såg fundersamt ut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: