En liten annons gör skillnaden

FB-farval-webb

En liten oansenlig annons fanns på min Facebooksida. Längst upp till höger, i den där smala spalten med annonser som garanterar att Facebook är gratis? Men är FB gratis?

Riktigt hajade till och kände att jag tänkte riktigt högt  -”Men vad faaaa?” Den boken!! Det är ju den boken som jag letade efter och nu är den som annons på min FB-sida. Hade det nu inte varit som så att jag alla redan hade köpt den, hade jag säkert varit glad på gränsen till lycklig att boken jag letat efter, att den boken nu hade hittat mig!

Men varför var annons där? Just idag? Så här ligger det till. I går kväll vid 23 tiden var jag ute på nätet och letade efter boken ”Farväl till Berlin”. Använde Google utan någon annan tanke än att hitta boken. Fann den till slut på ett antikvariat. Där kostade den inte 54 kronor utan hela 200 kronor. Men då var det också förstaupplagan från 1954. Så i går kväll både hittade jag och köpte boken. Nu väntar jag bara på att ”Farväl till Berlin” kommer till en brevlåda nära mig.

Här är alltså förklaringen till den lilla ”sponsrade” annonsen i högerspalten på min Facebook sida. Google kollar, övervakar, noterar mina steg och förehavande på nätet för att kunna ge mig så relevanta tips som möjligt. Läs annonser. Jag och Du är en liten bricka som följs och säljs till högstbjudande.

En liten annons gör skilnaden

V-vanligt-vit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: