Knark i en liten Ask

DC-extra-upplaga

– ”Det är viktigt att Säkerhetspolisen och Rikskriminalpolisen kan få tillgång till information om utländska förhållanden som inhämtas genom signalspaning.” Uttalade sig Beatrice Ask i ett pressmeddelande i december 2011.

Man skulle lätt kunna få för sig att det då handlade om FRA-lagen och rikets säkerhet, men nu börjar dimman lätta. Som man brukar omskriva det med. Det handlade förstås om en möjlighet för Landet Sverige och dess Justitieminister att förstå och få hjälp med att skilja ut satir från verkligheten.

Vad har hon nu gjort? Eller snarare inte gjort. Fattat innehållet och satiren i en tidning skriven på ett främmande språk. Det är väl här det skulle ha kunnat passa fint in med lite spaning och signal på utländsk press.

Men vad har nu Justitieministern navlat in sig i den här gången, Ja hon talar om sig själv inte som privatperson, utan politiker och dom ska vi ju lita på, eller hur.. Hon har i ett inlägg på sin Facebooksida kommenterat en satirisk artikel om marijuana som att den vore äkta. Artikeln påstod att 37 människor dött i Colorado bara under den 1 januari efter det att det blivit lagligt att köpa och använda marijuana i den amerikanska delstaten.

Något som fick Justitieministern att gå i spinn på tangenter med: Dumt och sorgligt. Min första motion i ungdomsförbundet hette Krossa knarket! I den frågan har jag inte ändrat uppfattning alls”, skrev Beatrice Ask på sin Facebooksida intill en skärmdump av bilden från sajten Daily Currant.

Att hon sedan, när hon fick massiv kritik och skratt för att hon inte förstår satir, gjorde ett tappert försök att låta som hon visst förstod satirens innebörd. En riktig ”pudel” blev det:  ”Redigerar denna uppdatering, så att andra ska slippa oseriös kritik från drogliberalt håll; Dumt och sorgligt att i satirform förlöjliga de som inte gillar legalisering av cannabis. Min första motion i ungdomsförbundet hette Krossa Knarket! I den frågan har jag inte ändrat uppfattning alls.

Det duger inte som omvändelse. Beatrice Ask, Pudlar är kloka djur…

ask-groda-tre

Kulturbilagan på denna The Daily Currant *Svenska extraupplaga* Handlar om en storfilm i vardandet som har kommit fram i vågsvallet efter Beatrice Ask och fått premiär på YouTube den 6 januari 2014. Det är centerpartistiska riksdagskandidaten Sofia Arkestål, som synes till vänster på bilden. Övriga figurer på bilden är Adolf Hitler och Beatrice Ask. Det är Sofia Arkestål som står bakom filmen som är etablerad i videomeme klassen och bygger på en scen ur filmen ”Undergången”. Sofia Arkeståls film har fått titeln: ”Hitler upptäcker att Ask blivit lurad av The Daily Currant”.  English subtitles translated from the Swedish by Jakob Lindstroem!

.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Det böljar lätt i efterdyningarna efter Beatrice Ask och hennes fadäs med inlägg på Facebook.

Dagens Industri, Di.se fick ett samtal med henne, dagen efter.  Dagens Industri.
The Washington Post. En av USA:s största dagstidningar. The Washington Post
The Guardian. Brittisk Dagstidning skriver även de om händelsen.  The Guardian
The Huffington Post. Engelska upplagan av nättidningen.  The Huffington Post

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: