Året var 2013

sne-meny

Årsböcker, årsringar, Ja många är de som ivrigt eller ovilligt blickar bakåt på året som var. Alla med något av årskrönikör i blicken. Där tid och rum plockas ihop till en hel årslängd på bara några minuter. Så varför ska Vanligt & Vänligt vara sämre lottad än andra stora media (hmm) utan återblickar? Självklart inte.. Låt oss börja!

Året var 2013. Ett alldeles vanligt år, som började på en alldeles vanlig tisdag. Ja lite högtidlig var den då. Det var ju trotts allt baksmällans stora festdag, Nyårsdagen.

Understundom inträffade helgdagar som i antal kunde räknas in till tolv. Fast fyra av dom smet undan och in på någon av veckans två fasta helgdagar. Så var dom bara åtta små helgdagar kvar, som bör betraktas i perspektivet ovanlig vilodag. Där fanns det utrymme för att på händigt hamrade hopsnickrade träaltaner, storlek fotbollsplan för 6-manalag, intagas med sång och krås av flintagrillade kolbitar. Skål!

Nu undrar nog vän av ordning hur kommer det här att sluta? Jo si det ska här berättas. Som det började. Året kommer att avslutas med en alldeles vanlig tisdag.

Ja lite fest och jubel under hatten under natten bubblar nog upp till ytan. Frågan är som sig bör. Jubel för året som var, eller året som kommer?. Jag slår ett slag för båda och höjer en skummande bägare till brädden fylld.  Skål!

PS.
Det blev ett bildspel!
Höll på att glömma det ju. Som synes och förstås genom bildanalysen ovan där, så upp på raden och ner under *Foto* på menyraden – Snart når du ner till  *Året var 2013*  Ett – Klick och bildspelet kan börja! DS.

*Året var 2013*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: