SÄPO om Säkerheten…

1010101010

Sverige blir inte säkert fören mobiloperatörerna låter (tvångs)ansluta alla sina abonnenter till Staten genom SÄPOS vakande försorg. Nu är det inget som låter sig göras bara så där i en handvändning. Utan Säpo vill att operatörerna ska frivilligt och automatiskt lämna ut alla uppgifter om privatpersoners data- och telefontrafik direkt, i nutid, till Staten läs SÄPO. Vi lever ju i en demokrati, eller hur?

Hur vet vi nu det här? Jo för att operatören Bahnhofs vd Jon Karlung bandade det senaste mötet med Säpo med dold mikrofon. Där Säpos signalstrategiska rådgivare Kurt Alavaara pressar Jon Karlung, som som säger nej och ifrågasätter hela den automatiska överföringen av abonnenters telefon- och mejluppgifter till Säpo. Som grädde på moset lovar Säpo att den enskilde personen aldrig kommer att få reda på något om att avlyssningen ska går över Säpo innan den når adressaten. Det må jag säga var snällt av Säpo att lova att vi inte ska ana eller förstå att vi alla blir avlyssnade, höll på att skriva avlusade av Säpo.. Tack till Bahnhofs vd Jon Karlung som lät oss ta del av det här.

Jag bara undrar om det på det hela taget finns någon skillnad mellan frivillig tvångsavlyssning som är Säpos modell i en demokrati och hur vårt halvstatliga Telia Sonera hjälper diktaturer att kartlägga och motarbeta regimmotståndare i länder som Uzbekistan, Kazakstan, Tadzjikistan, Azerbajdzjan, Georgien och Vitryssland.

Före detta DDR med Stasi har fått en värdig uppföljare i dagens Sverige med Säpo och FRA…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: