Hjem

hjem_epesod5

Efter åtta avsnitt av den norska TV-serien Hjem är det dax att tacka Annika, Trine och Oda uti den lugna och harmoniska byn Vestfossen i Buskeryd kommune i Norge. Jag har skrattat och gråtit och skrattande gråtit om vartannat. Av alla era mer eller mindre utflippade turer som ni bjudit på. Det är himla tur att det kommer en omgång 2.

Den andra säsongen av Hjem är också den på  8 avsnitt och kommer att sändas i SVT under våren 2014. Väl värt att vänta på…

I Hjem har man använt sig av vardagsnära figurer i både färg och form till karaktärerna. Skruvat upp dom ytterligare ett varv för ett lyckat resultat. Vi får hoppas att säsong 2 håller samma höga klass. Norge har med serierna Himmelblå och Lillyhammer och så nu Hjem, följt upp den inslagna vägen med skruvad vardagshistoria och gjort den till sitt eget signum.

Danmark har sitt Dogma95. Där filmer som Thomas Vinterbergs Festen och Lars von Triers Idioterna var först ut av en lång rad av dogmafilmer där tid och rum stod i centrum.

Sverige har väl också satt sina egna spår med den till synes oändliga raden av massproducerade kriminalhistorier på vita duken.

Men som sagt vad. Jag sätter mig ner och väntar på säsong två av Hjem..

Uppdaterad 14-08. 2014 Här finns blogginlägget  Andra säsongen av Hjem

V-bjornen-01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: