På spaning i samtiden

spaning_06

Samtalet förs mellan NSA och FRA på hemlig avlyssnad linje

I rollen som NSA avlyssnar vi National Security Agency. I rollen som FRA uppträder Försvarets radioanstalt demaskerad som ‘en svensk tiger’. Icke närvarande på den hemligt avlyssnade linjen är herrar Kalle-bilda och KREM-lan.

  • NSA — Hallå FRA-san skulle inte du kunna ta reda på vilket rakvatten KREM-lan använder sig av nuförtiden?
  • FRA — Men snälla vänliga Du. Kan jag tyvärr inte, även om jag säger som så att vi skulle kunna. Inget som jag får lämna ut.. ja du vet ju hur det är beställt.
  • NSA — Men du FRA-san. Har du tänkt på vad bra det skulle vara om Kalle-bilda du vet, visste vilket rakvatten Krem-lan föredrar.
  • FRA — Vad menar du nu?
  • NSA — Ja så inte Kalle-bilda får för sig att ta med fel när han ”FRA-serar” sig hemma hos KREM-lan.
  • FRA — Ja där sa du nått. Är det viktigt för Kalle-bilda är det ju viktigt för oss. Ska kolla med regeringen hemma vid.
  • ( En viss högst begränsad tid fyller tomrummet i den avlyssnade linjen )
  • FRA — Long time no see som vi brukar säga. Nu ska du lyssna. Nu har vi uppgifter om KREM-lans rakvatten! Viktigt för oss och kan va bra för er. skickar över det NU!

_________________
Ja där måste vi avsluta den här extraspaningen med hänvisning till rådande omständigheter att det faller sig under en hög av hemligt stämplade uppgifter. Sen får man kanske ställa sig lite frågande om det kan gå till så här. Vad säger Runar Viksten som ordförande i Försvarsdomstolen. Herr Ordförande har ordet.
–  ”All spaning som FRA bedriver måste först godkännas av Försvarsunderrättelsedomstolen. Och för att spaningarna ska godkännas måste de vara ”genuint svenska”– avsedda att tillgodose svenska intressen och ha svenska uppdragsgivare, som exempelvis regeringen eller Försvarsmakten.”

–  ”Sen finns ju inga hinder, så länge det tillgodoser svenska intressen, att man lämnar ut sådan information till andra länder och får annan information i utbyte”, säger alltså domstolens ordförande Runar Viksten.
–  ”För vid utbyte krävs inget domstolstillstånd. Då är det FRA:s och regeringens sak.”

Spanaren ligger lågt.

V-vanligt-vit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: