Vart är vi på väg?

arbetslos

Vad tycker Du? Fredrik?

Tycker du som statsminister att det går bra för Sverige i ditt alliansstyrda Sverige… Saknade din analytiska förmåga att förklara PISA-undersökningen när det gäller 15-åringens kunskaper och för matematik, läsförståelse och naturkunskap.

Men visst ja.. Du brukar inte uttala dig när det gäller svåra saker. Du håller dig till Djurgårdens matcher. Du var ju där på hemmapremiären mot Mjällby och skulle se matchen som avbröts efter att allahanda föremål hade kastats in på spelplanen. Där var du snabb, ska jag ärligt säga. Kalla till presskonferens och ta en tydlig ställning. ”Hade agerat likadant om det hade drabbat någon annan klubb än just Djurgården. – Jag hade stått här även om det här hade drabbat IFK Göteborg eller AIK.”.  Men när det gäller våra ungdoms skolresultat, där de är sämst av alla OECD:s 34 länder.  Då är du tyst. . .

Ensam framme i stridslinjen får istället Majoren Björklund stå och säga att han tar på sig det fulla ansvaret. Självklart eftersom jag är skolminister. Men resultatet beror på dom…. dom där andra som tydligen ligger bakom alliansens alla misslyckade satsningar. Vi vet ju att Majoren Björklund har en god vedertagen förmåga till kritisk omvärdsanalys. Så här förklarade han läget vid en säkerhetspolitisk konferens 2002. ”Utan Nato är det inte osannolikt att Sverige skulle varit en sovjetisk delrepublik i dag”.

”EU-kommissionen tycker att den nuvarande nivån på ungdomsarbetslösheten i Sverige är oacceptabel. Det finns för tillfället 150 000 unga människor i Sverige som vill ha jobb, men som inte kan hitta något.” Säger Jonathan Todd, EU-kommissionens talesperson i arbetsmarknadsfrågor. Sverige tillhör nu tillsammans med krisländer som Grekland, Italien, Spanien, Irland, Rumänien och Slovakien till de länder med mycket hög ungdomsarbetslöshet som får stöd. Sverige får 780 miljoner i stöd till tre regioner där ungdomsarbetslösheten är över 25%.
EU-länderna med lägst ungdomsarbetslöshet. Österrike, Tyskland, Danmark, Estland, Finland, Malta och Nederländerna, blir helt utan stödpengar.

Funderar på hur resultatet skulle bli om man jämförde alliansregeringens läsförståelse och matematiska kunskaper med 15-åringens.  Vad skulle resultatet bli?…..Förresten har sänkt krogmoms gett så många arbetstillfällen som ni räknade med? Nähää.. Varför inte instifta ett liknande Rut- och Rot-avdrag där personer som har råd att gå på krogen får sänkt skatt om dom äter trerätters på krogen. Borde väl med er syn på tillvaron ge oanade mängder med nya arbetstillfällen..

Vart är vi på väg? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: